Piano stemmen In Alkmaar Noord

Dit is met recht een mini piano. Ook wel baby piano genoemd. Deze piano is maar 1 meter hoog. Wel ideaal als je klein behuist bent. Of voor een Tiny House. Nu kom ik wel meer mini piano’s tegen maar hier is wel iets bijzonders aan de hand. Zoals bij een normale piano het mechaniek op de toetsen staat is het mechaniek hier verzonken. Het is onder de toetsen bevestigt en door een speciaal mechanisme wordt de hamer aangestuurd via de toets.

Maar deze pianobouwer ging nog een stapje verder. De meeste mensen hebben wel van kruissnarig gehoord. Om de snaren meer lengte te geven lopen ze kruislings. Om bij deze mini piano nog meer lengte van de bassnaren te verkrijgen lopen de stempennen schuin naar beneden. Wat een enorme aanpassing van het mechaniek vraagt.

Bij andere baby piano’s is dat niet het geval. Dus dit merk Eavestaff deed hier een mooi kunstje. Eavestaff is een Engels merk uit Londen. Later werd deze in de Boyd fabriek gebouwd. Aan de hand van het serienummer blijkt deze piano uit de jaren vijftig te zijn. De klank mag er zijn ondanks het kleine formaat . De moeite die de pianobouwer heeft genomen in het productie proces om deze aanpassingen te doen is niet voor niets geweest!