Pianostemmen in Velserbroek

Bestand:Piano5.jpg

Hier kwam ik een Antoine Mes piano tegen waar ik zelf eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord had. Nog meer verast was ik toen ik zag dat dit een pianobouwer was van eigen bodem.

In 1874 maar liefst begon Antoine Mes met een pianozaak en begon al snel piano”s te bouwen. Dit monde uit tot een heuse pianofabriek in Middelburg. Eerst werd nog veel handwerk verricht maar later kwam er een stoommachine om diverse machines aan te sturen zoals een zaagmachine ect….

Tot aan de eerste wereld oorlog werd er piano’s gebouwd. Daarna werd het te moeilijk om aan materialen te komen. Toch hebben ze nog tot de jaren dertig geproduceerd. Door de crisis moest de fabriek gesloten worden.

Ik kon geen serienummer vinden bij deze piano maar ik schat het bouwjaar toch op 1890 ongeveer.

Zeer leuk om in de historie van een Nederlandse pianobouwer te duiken.