Pianostemmer in bergen

Pianostemmen_in_Bergen_Udo_Jansen

In Bergen kwam ik bij deze piano terecht en in 1 oogopslag zag ik dat het een pianola geweest was. Maar het merk Kriebel zegt me niks! Leuk om in al die jaren nog steeds onbekende (althans voor mij) merken tegen te komen.

De kriebels kreeg ik zeker niet van deze piano. In tegendeel! Deze piano is volledig gereviseerd van top tot teen. Ik ontdekte maar liefs 6 scheuren in de zangbodem die perfect gerepareerd waren. Nieuwe besnaring en stempennen werkelijk alles is gedaan.

Ik kon geen serie nummer vinden dus het bouwjaar wordt gok werk. Ik denk plus minus 1910. Ik schat de piano zeker 130 cm hoog dus een flinke klank komt er uit. Als je je ogen dicht doet en een octaaf in de bas aanslaat hoor je een vleugel. Dit was een aangename kennis making.