Pianostemmer in Uitgeest

De naam Yamah is wel bij iedereen bekend denk ik. Waarschijnlijk is er geen ander pianomerk zo bekend als Yamaha of Steinway . Volgens mij deed Yamaha in de jaren 70 zijn intrede op de Nederlands pianomarkt. Sindsdien zag je de kwaliteit verbeteren in de loop der jaren maar ook zeker de klank. De eerste piano’s waar ik kennis mee maakte waren nogal luid en schel van klank. Als je dat met de huidige generatie Yamaha piano’s vergelijkt is dat een wereld van verschil. Het is niet voor niets dat veel top pianisten voorkeur aan yamaha geven ook met name door de fijne aanslag. Maar smaken verschillen. De een zweert erbij en de ander moet er niks van hebben. Wat ik niet wist is dat yamaha al heel lang bestaat.

In 1887 begon Torakusu Yamaha in eerste instantie als uurwerkmaker. Daarna werkte hij bij een werktuig bouwbedrijf vooral met de interesse voor techniek. Later starte Yamaha met de productie van Orgels (Harmoniums) . Maar begin 1900 werd de eerste piano een feit. Al snel volgde daarop de eerste vleugel. In de jaren vijftig begon Yamaha met de motor divisie en werd daar wereld beroemd mee. Deze divisie stond wel volledig los van de muziek divisie.

Als ik yamaha met de laatste 40 jaar vergelijk is het tot de top gaan behoren en dat in heel veel verschillende muziekinstrumenten. Je kan het zo gek niet bedenken of yamaha maakt het…. saxofoon, Trompet, dwarsfluit ,klarinet ,viool, Gitaar, keyboards, Digitale piano’s,Orgels, ect. Daar is Yamaha zeer uniek in met de kwaliteit hoog in vaandel. En het meest verkochte instrument wereldwijd.